kulutusluotto netistäMeille kaikille voi tulla joskus yllättäviä menoja, jolloin lainaa tulisi saada pian.

Internet on tuonut tähän helpotusta, kun perinteisten pankkien rinnalle on ilmaantunut paljon myös uusia lainanmyöntäjiä.

Jos vastaasi tulee tilanne, että tarvitset rahaa nopeasti, kannattaa tarkasti valita, mistä lainan otat. Ennen kuin päätät ottaa lainan, sinun tulee olla varma myös siitä, että pystyt maksamaan sen takaisin varsin lyhyen ajan, yleensä korkeintaan viiden vuoden sisällä. Lisäksi yleisin lainan myöntämisen ehto on yli 20 vuoden ikä, ja jotkut yritykset edellyttävät, että lainaaja on iältään jopa yli 23-vuotias.

Haaveet todeksi helposti

Olipa suunnitelmissasi uuden auton tai veneen hankinta tai kodin remontointi netin joustoluotto tarjoaa helpon tavan näiden hieman isompien hankintojen rahoittamiseen. Verrattuna pikavippeihin voit saada lainan ilman vakuuksia ja takaajia jopa 70 000 euron kokoisiin lainoihin. Yleisin lainan suuruus on kuitenkin vain muutamia tuhansia euroja.

Kuinka löydät halvimman lainan?

Netistä löytyy tällä hetkellä kymmenittäin erilaisia lainanmyöntäjiä, joten valikoimaa ja erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla yllin kyllin. Vaihtoehtojen määrä on tietysti kuluttajan kannalta vain hyvä asia, sillä yleensä se tarkoittaa myös alhaiseksi kilpailtuja hintoja ja palvelun parempaa laatua. Ongelmaksi tulee kuitenkin valinnan tekeminen ja tämä taas edellyttää lainojen vertailua.

Edullisinta lainaa etsiessä tulee tehdä tarkkaa vertailua lainojen hintojen ja korkojen välillä. Kaikkein tärkein edullisuuden mittari on lainan todellinen vuosikorko. Mitä matalampi vuosikorko on, sen edullisempi on myös laina.

Yleensä todellisten vuosikorkojen määrät vaihtelevat 9–30 prosentin välillä, mutta erityisesti netistä on löytynyt myös huomattavasti isompiakin korkoja tarjoavia toimijoita, joten tarkkana kannattaa olla.

Helpoin tapa löytää edullisin laina on kilpailuttaminen. Myös tähän netti tarjoaa helpon ratkaisun, sillä myös kilpailuttamisen voi tehdä suoraan netissä. Yksi suosittu kotimaisia lainoja koskeva kilpailutuspalvelu on Joustoluotto.com, jonka kautta on mahdollista kilpailuttaa jopa 25 pankin ja rahoitusyhtiön lainat.

Helppo prosessi

Internet mahdollistaa lainan saamisen hyvin helpolla tavalla. Yleensä kaikilla lainanmyöntäjillä prosessi noudattaa alla olevaa kaavaa:

1. Hae lainaa netissä: Yleensä lainahakemuksen täyttäminen on nopeaa. Jotkut lupaavat jopa 10 minuutin täyttöaikaa.

2. Valitse lainasumma: Lainasummat vaihtelevat 500 – 50 000 euron välillä.

3. Saat lainatarjouksen: Lainatarjous tulee antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

4. Hyväksy tai hylkää laina.

Lainatarjouksen tekeminen on yleensä kaikilla lainanmyöntäjillä täysin ilmaista, eikä sen tekeminen velvoita mihinkään. Lainapäätös tulee yleensä todella nopeasti, jopa muutamassa minuutissa. Monet rahoittajat pyrkivät erottautumaan kilpailijoistaan juuri nopeudellaan. Ei kuitenkaan kannata liiaksi arvostaa vain nopeutta, sillä joillakin kalliilla lainanmyöntäjillä tämä saattaa olla ainoa heillä käytössään oleva kilpailuetu.

Lainan hakemiseen liittyvät prosessit vaihtelevat jonkin verran palveluntarjoajien ja kilpailuttajien mukaan. Lisäksi joissakin paikoissa voit itse valita, haluatko kiinteän vai joustavan maksuajan. Myös lyhennysvapaita kuukausia voi olla tarjolla.

Categories: Blogi