lainaaTiesitkö, että voit saada lainaa ilman vakuuksia ja takuita suoraan tilillesi, jopa saman päivän aikana? Nyt tiedät, sillä se todellakin on mahdollista. Siinä missä perinteisen pankkilainan hakeminen vie yleensä paljon aikaa ja edellyttää vierailua pankkikonttorissa, netin rahoituslaitoksissa luoton hakeminen käy helposti ja näppärästi – mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Mihin tarkoituksiin lainaa voi hakea?

Lainaa voi hakea monenlaisiin tarkoituksiin. Hakijan kannalta mukava asia onkin se, että lainanantaja ei juuri koskaan kysele lainasi käyttötarkoitusta. Voit siis käyttää lainasi juuri niin kuin itse haluat. Tyypillisiä lainan tai luoton käyttökohteita ovat oman asunnon tai auton hankkiminen, lomamatka, kodin remontointi, tai vaikkapa uusien kodinkoneiden hankkiminen.

Myös esimerkiksi auton hajoaminen tai yllättävä sairastuminen saattavat aiheuttaa kuluja, joihin henkilö ei ole osannut varautua riittävällä tavalla. Kaikissa näissä tapauksissa lainan hakeminen on perusteltua ja hyväksyttävää, eikä sinun tarvitse kertoa lainasi käyttötarkoitusta kenellekään.

Mistä lainaa voi hakea?

Erilaisia lainoja ja luottoja voi hakea pankeista ja rahoituslaitoksista, joista käytännössä kaikki toimivat nykyään myös netissä. Kaikkia lainatuotteita ei tosin myönnetä netin kautta, ja toisinaan lainan tai luoton saaminen edellyttää edelleenkin käyntiä pankin konttorissa.

Nettipalveluissa lainan hakeminen on helppoa, sillä sekä hakemuksen täyttäminen että mahdollisten liitteiden lähettäminen sujuu sähköisesti. Sähköinen lainanhaku nopeuttaa myös lainapäätöksen tekemistä. Nopeimmillaan lainanpäätöksen voi saada muutamissa minuuteissa, ja rahat voivat olla tililläsi jopa saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä. Toisissa palveluissa käsittely kestää hieman pidempään ja rahojen siirtyminen tilille voi viedä 1-2 pankkipäivää.

Vaikka lainaa voi hakea lukuisista eri paikoista, niin ei suinkaan ole yhdentekevää, mistä luottoa haet. Netin rahamarkkinoilla toimii valtava määrä palveluntarjoajia, joiden tuotteet poikkeavat toisistaan monen eri tekijän suhteen. Lainasta ei koskaan kannata maksaa liikaa. Tämän vuoksi on tärkeää vertailla lainoja etukäteen ennen lainahakemuksen täyttämistä. Helpoiten vertailu onnistuu lainavertailun avulla, sillä lainavertailussa voit nähdä kaikkien lainojen tärkeimmät ominaisuudet yhdellä silmäyksellä.

Tarvitaanko lainan hakemiseen vakuuksia tai takuita?

Lainaa etsivät toisinaan epäröivät lainan hakemista, sillä he saattavat ajatella, että lainan saamiseen tarvitaan erityisiä takuita tai vakuuksia. Näin ei kuitenkaan aina ole, ja esimerkiksi useampien tuhansien eurojen kulutusluottoja myönnetään yleensä ilman vakuuksia. Toki hakemisella saattaa olla muita ehtoja, joihin on hyvä tutustua esimerkiksi lainojen vertailusivustolla. Enimmillään vakuudetonta lainaa voi saada jopa 70 000 euroa.

Hakemuksessa pyydetään yleensä antamaan vähintään seuraavat perustiedot:

  • hakijan nimi ja yhteystiedot, kuten osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • tilinumero, jolle luotto maksetaan
  • haettu lainamäärä ja lainan takaisinmaksuaika
  • mahdolliset tulotiedot
  • mahdollisen yhteishakijan tiedot.

Näiden perustietojen lisäksi hakijan tulee tunnistautua pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Lainoja myönnetään vain täysi-ikäisille, raha-asiansa hyvin hoitaneille henkilöillä, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Osa yrityksistä voi oman harkintansa mukaan myöntää lainaa myös henkilölle, jonka luottotiedoissa on merkintä.

Categories: Blogi