lainaa ilman takauksiaMonella meistä on erilaisia arjen tarpeita, joiden hankkimiseen säästöt ja tulot eivät välttämättä riitä, vaan hankintoja varten on otettava lainaa. Kyseessä voi olla esimerkiksi uudet huonekalut, kodin kunnostaminen, uusi auto, lomamatka tai vuokravakuudet, ja näihin kaikkiin on mahdollista saada lainaa. Lainaa on myös mahdollista saada ilman takauksia tai vakuuksia, ja kerromme tässä artikkelissa eri vaihtoehdoista sekä vakuudettoman lainan hyvistä ja huonoista puolista.

Vakuudetonta lainaa voi saada aina muutaman sadan euron pienistä pikavipeistä jopa 70 000 euron suuruiseen lainaan. Vakuudettoman lainan paras puoli on ehdottomasti se, että mikäli lainan takaisinmaksu ei jostain syystä myöhemmin onnistuisikaan, ei menetä esimerkiksi omaa asuntoaan, joka on yleisin pantti vakuudellisissa lainoissa. Kolikolla on kuitenkin kääntöpuoli, sillä kun lainanantaja ei saa vakuuden kautta takuuta lainan takaisinmaksusta, on sen korvattava mahdolliset luottotappiot korkeammilla koroilla. Mikäli lainalle pystyy siis antamaan vakuuden, saa todennäköisempää saada edullinen laina, mutta toisaalta silloin on myös panttina vakuus, jonka voi pahimmassa tapauksessa menettää.

Vakuudetonta lainaa pankista

Monet pankit tarjoavat eri nimillä kulkevia vakuudettomia lainoja. Esimerkiksi Nordealta voi saada joustoluottoa 2 000 – 50 000 euroa, ja erityisesti sitä markkinoidaan auton, veneen tai mökin hankintaan sekä matkustamiseen, sisustamiseen, remontoimiseen ja puutarhan laittoon. Lainan takaisinmaksuaika sovitaan yksilöllisesti maksukyvyn mukaan. DanskeBank tarjoaa huomattavasti pienemmän vakuudettoman kulutusluoton, joka voi olla suuruudeltaan 2 000 – 10 000 euroa. OP tarjoaa vastaavanlaista rahoitusta hieman enemmän kuin DanskeBank eli enintään 15 000 euroa, mutta ei silti sekään yllä Nordean tasolle vakuudettoman lainan suuruudessa mitattuna.

Vakuudetonta lainaa muista rahoituslaitoksista

Vakuudetonta lainaa ei tarvitse hakea perinteisestä pankista, vaan netti on pullollaan lukuisia eri lainanantajia, jotka tarjoavat lainaa jopa paremmilla maksuehdoilla kuin kivijalkapankit. Yksi netissä toimivien lainanantajien valtti on nopeus ja helppous, sillä lainahakemuksen voi täyttää suoraan netissä, ja parhaimmillaan lainapäätöksen saa muutamissa minuuteissa hakemuksen jättämisestä, ja rahat voivat olla tilillä jo samana päivänä. Tavalliset pankit ovat tosin huomanneet tämän ja alkaneet kilpailla myös tällä osa-alueella tarjoten vastaavaa palvelutasoa.

Netistä on mahdollisuus saada suurempia vakuudettomia lainoja kuin omasta pankista, sillä suurimmat lainat ovat tällä hetkellä jopa 70 000 euroa, mutta yleensä näin suuret summat on tarkoitettu vanhojen lainojen yhdistämiseen, ja tietysti myös lainanhakijan tulojen täytyy olla kohdallaan.

Netistä löytyy myös sivustoja, joilla voi kilpailuttaa eri lainanantajien vakuudettomia lainoja, mikä on kätevää, sillä lukemattomien lainanantajien joukosta olisi muuten erittäin vaikeaa löytää sopivin ja edullisin lainatarjous. Kilpailu eri palveluntarjoajien välillä myös pitää tarjottavien lainojen markkinahinnat kohtuullisina. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä osa lainoista voi olla hyvinkin kalliita – pikavippien tyyliin – ja laskelmat tulee tehdä aina tarkasti, jotta voi varmistua ottamansa lainan takaisinmaksun onnistumisesta.

Categories: Blogi