Lainan kokonaiskustannukset helposti lainalaskurillaAika lailla jokainen laina, jota on mahdollista ottaa, sisältää erilaisia kuluja sekä koroja, jotka tulisi ottaa huomioon lainaa valittaessa. Olemme koonneet tähän artikkeliin tietoa erilaisista lainoista, niiden koroista ja kuluista. Kerromme näistä maksuista tarkemmin ja käymme läpi erilaisia kuluja, jotta voit tehdä tämän tiedon pohjalta paremman ratkaisun lainaa ottaessa.

Lainojen korot

Yksi lainojen kustannuksista on lainaan lisättävät korot ja lähes kaikki lainat, joita pankit ja muut rahoituslaitokset tarjoavat, sisältävät koron. Koron määrä riippuu niin lainantarjoajasta, kuin myös lainan summasta, sekä laina-ajasta. Yleisesti ottaen parhaan, eli pienimmän koron tarjoavat pankit. Muut rahoituslaitokset tarjoavat lainoja suuremmilla koroilla, mutta lainojen ehdot saattavat olla hieman löyhemmät ja lainaa saa helpommin kuin normaaleista pankeista.

Koron määrään vaikuttavat olennaisesti niin laina-aika, kuin myös lainan summa. Laina-ajan olessa pitkä, on korko usein hieman pienempi ja taas lyhyelle laina-ajalle korkeampi. Lisäksi suuremmissa lainoissa on useimmiten pienempi korko, kuin pienissä.

Lainojen muut kulut

Lainat sisältävät usein myös koron lisäksi muitakin kuluja, kuten esimerkiksi käsittelykulut ja mahdolliset muut kulut. Muiden kulujen kanssa onkin oltava tarkkana, sillä ne saattavat nostaa lopullista lainasummaa, erityisesti pienissä lainoissa. Kaikilla pankeilla, tai rahoituslaitoksilla ei ole lainoissaan muita kuluja kuin korko, jolloin muista kuluista ei tarvitse huolehtia lainkaan.

Mistä selvitän lainan korot ja kulut?

Lainojen korot, sekä muut mahdolliset kulut ovat usein löydettävissä lainalaskuria käyttämällä. Kun syötät lainalaskuriin halutun lainasumman, se laskee automaattisesti lainalle koron, sekä myös mahdolliset muut kulut. Tämän vuoksi lainalaskurin käyttö onkin ensiarvoisen tärkeää kaikille lainaa tarvitseville, sillä itse lainasummaan vaikuttavat aina lainan korot ja kulut.
Lainalaskurin avulla saat selville lainan todellisen loppusumman ja usein se laskee puolestasi myös kuukausittaisen maksun, jonka avulla on helppo suunnitella omaa talouttaan.

Lainalaskurit ovat myös loistava tapa vertailla eri lainoja ja lainantarjoajia toisiinsa, sillä monet lainalaskurit tarjoavat useiden eri pankkien ja rahalaitosten lainat vertailussaan. Lainalaskuri antaa sinulle siis vapauden valita juuri omaan tilanteeseen parhaiten sopiva laina.

Categories: Blogi