lainatarjous nettihakemuksellaLainatarjous on nykyään mahdollista saada usealta toimijalta yhdellä hakemuksella. Vielä muutamia vuosia sitten lainatarpeen yllättäessä, tai jos suunniteltiin jotain isompaa ostosta, oli mentävä pankkiin keskustelemaan pankinjohtajan kanssa, onko mahdollista saada lainaa. Lainan saadakseen piti olla pankin asiakas ja usein tilillä piti olla lähes saman verran rahaa, kuin mitä olit lainaamassa. Jos rahaa ei ollut, piti pienenkin lainan saadakseen löytää henkilötakaaja, jolta myös tarkastettiin tulot ja luottotiedot. Tarjolla oli myös vekseleitä, joiden korko oli kovempi, ja jotka oli tarkoitettu lyhytaikaisempaan tarpeeseen ja pienemmille summille. Yleensä tavallinen ihminen haki lainaa vain tosi tarpeeseen: Talon, auton tai kesämökin ostoon. Tänä päivänä voit ostaa netissä velaksi ruoan ja vaatteet, mutta isompiin ostoksiin voit joutua kysymään lainaa rahalaitoksilta.

Internetistä lainaa parissa minuutissa

Internetin avatessa maailman myös erilaisille rahoitusyhtiöille on lainan hakeminen ja saaminen muuttunut ratkaisevasti.

Jos kirjoitat hakukoneeseen “lainaa netistä”, saat yli 7 miljoonaa sivuehdotusta sekä lukuisia mainoksia, jotka tarjoavat “lainaa netistä heti tilille”tai “lainaa heti ilman vakuuksia”, jopa “lainaa netistä työttömälle”. Lainojen vertailussa onkin syytä olla tarkkana, sillä usein lopullisten kulujen vertailu on erittäin hankalaa, ja todellinen korko saattaa nousta hyvinkin korkeaksi lainanhoitokuluineen ja laskutuslisineen.

Netistä löytyykin tällä hetkellä useita vertailusivustoja, jotka vertaavat puolestasi lainatarjouksia, sillä lainantarjoajia on kymmenittäin, ja hakemuksen täyttäminen jokaiselle olisi työlästä ja aikaa vievää puuhaa. Sinun ei tarvitse täyttää kuin nimesi, henkilötunnuksesi, yhteystietosi ja työsuhteesi laatu, ja parissa minuutissa saat, mikäli luottotietosi ovat kunnossa, jopa parikymmentä lainatarjousta.

Lainatarjousten vertailu kannattaa

Miksi siis kannattaa pyytää aina useita lainatarjouksia? Vaikka lainasumma olisi hyvinkin pieni, voi lainojen korkokustannuksissa ja ehdoissa olla suuriakin eroja. Siksi voit säästää ison summan rahaa, jos pyydät lainatarjoukset useilta eri tarjoajilta yhdellä kertaa.

Parhaan lainatarjouksen löydät myös paljon nopeammin, kun voit hoitaa lainanhakuprosessin yhdellä hakemuksella, etkä täytä tuntikausia useita kymmeniä samanlaisia hakulomakkeita.

Todennäköisyys haluamasi lainan saamiseen nousee, kun teet tarjouspyynnön useille eri luotonmyöntäjille. Lainanmyöntämisen ehdoissa on eri luotonmyöntäjillä eroja, joten kaikki luotonmyöntäjät eivät välttämättä tee sinulle lainatarjousta. Parhaan lainatarjouksen löydät varmimmin, kun hakemuksesi on samaan aikaan useiden eri lainantarjoajien arvioitavana.

Sen vuoksi – oli haettava summa mikä tahansa – kannattaa aina pyytää lainatarjoukset samalla kertaa useammilta eri luottoyrityksitä.

Lainan ja maksuajan valinta

Lainavertailun tehtyäsi voit valita, mistä haluat lainasi nostaa. Lainan saat nykyään ilman vakuuksia, kunhan sinulla on riittävästi tuloja ja luottotiedot ovat kunnossa. Lainaa voi myös hakea puolison kanssa yhteisvastuullisesti, jos on kyse isommasta summasta. Lainatarjousten vertailu on nykyään nopeaa, mutta olennaisempaa omalta kannaltasi on varmaankin se, kuinka pian rahat tulevat käyttöösi. Parhaassa tapauksessa rahat voi saada tililleen jo saman päivän aikana, mutta usein rahat siirtyvät vasta seuraavana tai sitä seuraavana arkipäivänä.

Categories: Blogi