Luottoa heti tililleOn valitettavan totta, että elämällä on toisinaan tapana heitellä meitä puolelta toiselle, eikä äkillinen rahantarve katso aikaa eikä paikkaa. Moni meistä on kohdannut tilanteita tai suuriakin elämänmuutoksia, jolloin tili huutaa tyhjyyttään, mutta rahaa tarvitaan tilille heti.

Vielä kaiken lisäksi rahantarve saattaa olla joskus niin vaativa, että monella meistä ei yksinkertaisesti ole aikaa täytellä pitkiä ja monimutkaisia hakemuksia, ja odotella niiden hyväksymistä, jos hakemusta edes hyväksytään. Onko mahdollista saada äkkinäisessä rahantarpeessa luottoa heti tilille? Mitä luoton hakeminen vaatii ja pitääkö siihen esittää vakuuksia?

Luottoa heti tilille – Rahat tilille jopa samana päivänä

Lainapalveluiden siirtyessä yhä enemmän verkkoon myös luottojen hakuprosessit ovat nopeutuneet huimasti. Nykyään myös pankit myöntävät vakuudettomia lainoja verkkopalveluidensa kautta, jolloin asiakkaan ei tarvitse enää vierailla konttorissa ollenkaan.

Parhaimmassa tapauksessa luoton hakeminen ja hakemuksen hyväksyminen tapahtuu muutamassa minuutissa, jolloin rahat voidaan maksaa hakijan tilille jo saman vuorokauden aikana. Luottoa on mahdollista hakea eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta vuorokauden ympäri. Lainahakemuksen voi täyttää helposti verkossa ja tunnistautuminen tapahtuu näppärästi omien pankkitunnusten avulla.

Pikalaina on vakuudeton laina

Netistä haettavissa lainoissa on lähes poikkeuksetta kyse vakuudettomasta lainasta, joten hakijan ei tarvitse esittää luoton takaisinmaksun varmistamiseksi takaajaa tai muita vakuuksia. Yleisesti ottaen rahoituslaitokset vaativat hakijoilta vähintään 18 vuoden ikää (joissakin tapauksissa myös 20–23 vuoden ikää), säännöllisiä kuukausituloja sekä pystyvää osoitetta Suomessa. Lisäksi tunnistautumiseen vaaditaan lähes poikkeuksetta henkilökohtaiset pankkitunnukset, vaikka luoton hakeminen käy myös ilman pankkitunnuksia. Prosessi on toki tällöin paljon hitaampi.

Tässä vaiheessa on kuitenkin syytä muistuttaa, että Suomen lain mukaan pikalainojen voidaan myöntää vain kello 23–7 välisenä aikana. Käytännössä et siis voi saada rahojasi tilille kello 23 ja kello 7 välisenä aikana, eli jos täytät hakemuksen illalla kello 23 jälkeen, rahat voidaan siirtää tilillesi vasta seuraavana aamuna kello 7 jälkeen. Hyväksytty lainapäätös on toki mahdollista saada heti.

Vaikka luottoa voi hakea vuorokauden ympäri, rahoituslaitosten on noudatettava Suomen lakia. Prosessi on laista huolimatta todella nopea, sillä lähes kaikki tunnetut rahoituslaitokset pyrkivät käsittelemään lainahakemukset mahdollisimman nopeasti (myös viikonloppuina ja juhlapyhinä), sillä onhan kyseessä nimensä mukaisesti pikalaina.

Categories: Blogi