vakuudeton yrityslainaMitä tarkoittaa vakuudeton yrityslaina?

Vakuudellinen vai vakuudeton yrityslaina?

Vakuudettomassa yrityslainassa ei tarvita mitään reaalivakuuksia. Reaalivakuuksiin lasketaan kuuluviksi tietty esine, asiakirja tai omaisuus.

Kiinteistöä pidetään aina erittäin hyvänä esimerkkinä reaalivakuudesta.

Reaalivakuudet kannattaa siis pitää itsellään eikä tarjota niitä minkään lainan vakuudeksi. Vakuudettomissa yrityslainoissa tarvitaan kuitenkin aina takaus ja useimmiten omavelkainen takaaminen on riittävä tae yrityslainan saantiin.

Mitä omavelkainen takaus sitten tarkoittaa? Omavelkainen takaus on menetelmä, jossa takaaja tai takaajat ottavat kaiken vastuun lainan hakemisesta ja sen hoitoon liittyvistä kustannuksista. Takaajilla on lainasta iso vastuu, sillä jos alkuperäinen velallinen ei huolehdi lainan hoitamisesta lyhennyksineen ja takaisin maksuineen, siirtyy velasta huolehtiminen ja vastuu kokonaan lainan takaajille. Velka peritään silloin takaajilta korkoineen ja muine kuluineen kokonaisuudessaan takaisin. Yrityslaina on kätevä, helppo ja nopea, mutta yrityslainan hakijan kannattaa miettiä asiaa tarkoin etukäteen ennen lainan hakua ja lainatarjouksen hyväksyntää.

Miten lainaa haetaan?

Yrityksen perustaja ja omistaja tarvitsee rahaa, eli säännöllistä tuloa kaikkiin yritystoimintaan liittyviin kiinteisiin kuluihin ja yritystoiminnan päivittäiseen hoitamiseen. Lainaa voi hakea perinteisestä pankista, mutta kaikkein helpoimmin ja nopeimmin yrittäjä voi hakea lainaa verkosta. Lainanhakuprosessi on nopea, eli verkossa on valmiina hakulomake yrityslainan hakemiseen. Asiakas valitsee lainaamansa summan ja täyttää hakemuksen henkilö- ja pankkiyhteystietoineen, jonka jälkeen lainapäätös annetaan tavallisesti aina viimeistään vuorokauden kuluessa. Rahat hakijan tilille tulevat aina viimeistään seuraavana arkipäivänä. Lainanhakijan pitää laittaa mukaan myös mahdolliset liitteet yritystä ja hakijan kuukausittaisia tuloja koskien.

Yritysluottoa hakiessaan lainanhakijalla pitää aina olla hallussaan yrityksen nimenkirjoitusoikeus . Oikeus voi olla myönnetty yksin yritysluottoa hakevalle tai myös jollekin toiselle yrityksen talous- ja raha-asioista vastaavalle henkilölle. Lainaa voi tuolloin hakea yhteisvastuullisesti samalla lainahakemuksella.

Lainanhakija tarvitsee myös henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset hakulomakkeessa tarvittavaa sähköistä allekirjoitusta varten. Lainahakemuksessa on aina oltava myös kaikkien yrityksen vastuuhenkilöiden ja takaajien nimet sekä voimassaolevat sähköpostiosoitteet. Kaikkien lainanhakijoiden pitää henkilökohtaisesti kirjautua lainaa myöntävään palveluun hyväksyäkseen lainan kokonaisuudessaan ja samalla hyväksyen myös kaikki takausvastuuseen kuuluvat säännöt ja ehdot.

Lainahakemus siirretään käsittelyyn aina vasta sen jälkeen, kun lomakkeessa näkyy kaikkien lainaa hakeneiden hyväksynnät ja allekirjoitukset. Lainahakemukset pyritään käsittelemään aina reaaliaikaisesti, eli käytännössä

arkipäivisin aina ennen klo 16 saapuvat hakemukset käsitellään välittömästi, jolloin hakija saa myönteisen tai kielteisen lainapäätöksen heti saman päivän aikana.

Maksu-aikataulua ja lainan lyhennystä kannattaa miettiä aina etukäteen, jotta kaikki sujuu, kuten pitääkin. Lainan saannin tarkoituksena on auttaa yritystä saamaan toimintansa alkuun tai etenemään, jos kysymys on jo markkinoilla pidempään olleesta yrityksestä. Lainan hakeminen on tehty asiakkaalle helpoksi ja maksu-aikataulu korkoineen ja lyhennyksineen sovitetaan aina asiakkaan tuloja vastaavaksi. Lainaa lyhentäessä pitää aina muistaa, että yrityksellä on myös muita kuukausittaisia maksuja ja kuluja, siksi etukäteen laaditusta maksu-aikataulusta on todella käytännön hyötyä.

Categories: Blogi